Vložil MartinII, 8. Leden 2016 - 11:43

Neexistuje fond oprav, neexistuje OV. Nechci chytat za slovo ale překvapuje že neznáte ani pojmy z NOZ (příp. stanov). Na théma Fond oprav tu je vláken háfo.

Na théma úvěr SVJ a prodej bytu jakbysmet. Prodal jste byt, možná bez znaleckého posudku, kupec posoudil stav bytu a domu a nyní zjišťuje, že stav je dán využitím úvěru. Není fér vůči kupujícímu, když prodávající nesdělí (i když se kupec netáže), že si SVJ (všichni vlastníci společných částí, abychom nesklouzli do pře, co je vlastně SVJ) vzalo úvěr.

Nezlobte se na mne, ale chcete tvrdit, že jste si to při prodeji neuvědomil a neuznáváte to ani nyní ? Co byste řekl kupci, kdyby při obhlídce bytu řekl, že se mu byt líbí a že je díky zateplení energeticky úsporný. Řekl byste mu o úvěru aspoň v tomto okamžiku ?

Co je o úvěru v usnesení shromáždění ?

Nevím, co je výsledkem všech vláken na théma úvěr SVJ, zda to že chybu udělalo SVJ když si nezavázalo vlastníky bytů (spíše společných částí, protože úvěr se netýká bytů) nebo kupec, kterého těžko může napadnout, že tato problematika v SVJ existuje.

Splácet by (dle mne) měl kupec pouze tehdy, pokud by cena bytu ve smlouvě byla snížena o zůstatek úvěru na předmětný byt. Je tomu tak ?

Jaký je podíl úvěru na byt, který jste prodal ? Za 8 měsíců splácení asi ještě hodně, že.

Já se domnívám, že na předmětu koupě něco „vázne“, protože jste prodal i podíl na společných částech. Nepouštím se do pře, zda splátka úvěru je „dluh“ dle vaší smlouvy o prodeji.

Na okraj: Vy máte pojem fond oprav uveden v rozpise záloh (evidenční list) ?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.