Vložil Hubert (bez ověření), 29. Únor 2016 - 1:17

.. zvlášť pokud jsou slevy na indikátory.

Uvedené čísla v konečné verzi nebudou tak hrozná jak je uvedeno ( Množství neměřené tepelné energie předané do bytu za 1 den: 15.6 kWh ), ale výsledky by byly určitě zajímavé.

Z technického hlediska bych dával indikátory o něco výše než je uvedeno, ale snad autor ví proč zvolit právě tuto výšku a předpokládám to ve své závěrečné zprávě sdělí.

Ve výsledcích v r 2017 by bylo vhodné mimo jiné pak uvést min. 2 vyúčtování, tj bez indikátorů a s indikátory na trubkách, v jakých procentech pak uvedená metoda má vliv na konečné účtování a na konec jaká je cenová zvýšená náročnost uvedené metody, tj pořízení i pravidelných poplatků. Zároveň by bylo vhodné pak uvést technické parametry – typ topné soustavy, předpokládám že jde o dynamickou otopnou soustavu.

Dále předpokládám, že již máte pravděpodobně určeny koeficienty polohy podle výpočtu tepelných ztrát objektu.

PS:

Teplota přívodní vody 64°C, vratné vody 52°C Předpokládám, že jste starší dům, kde byla soustava projektována na teplotní spád 92,5/67,5 °C, v současné době jste již vytápěny ekvitermě, ale přesto by měl být tepelný spád být cca 20–25 K ( nemáte seřízenou soustavu, tzn. každý radiátor má jiný tepelný výkon ) a 64°C je pro litinové radiátory dost málo .. spíše temperace … fungovat začíná až od 70 °C

Ale jako měření stoupaček ---- dobrý.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.