Vložil lake, 2. Leden 2016 - 10:58

Anonymous, jste rozkošně zmaten.

Sám správně tvrdíte, že neizolované potrubí je zdrojem tepla pro byt. Právě jste to napsal, černé na bílém. Takže je otopným tělesem. Vyhlášky říkají, že neizolované potrubí dodává teplo do místnosti, takže jde nepochybně o otopné těleso. Výpočet podle fyzikálních zákonů (portál tzb-info) říká s dostatečnou přesností jaký je okamžitý výkon tohoto otopného tělesa, tvořeného svislou ocelovou trubkou.

Tvrdit, že těleso, které permanentně a bez regulace vytápí prostor, kterým prochází, není otopné těleso – nu, k takovému tvrzení musí člověk být buď pořádný blb, který to pochopit neumí, nebo troll, který to pochopit nechce.

Nechápete zjevně, že ta železná trubka je ZÁROVEŇ součástí rozvodu ústředního vytápění, potrubím, spotřebičem tepelné energie, i otopným tělesem. Nedošlo Vám zjevně, že jedna a ta samá věc může mít více označení a může plnit více funkcí zároveň.

  • Stejně byste se mohl bezmezně divit, že kuchyňský nůž, starožitná soška z 18. století, prodlužovací kabel či osobní automobil může být zároveň zbraň. Samozřejmě že ano, záleží na tom, k čemu ta věc slouží.
  • Stejně tak byste se mohl bezmezně divit, že garáž pana Vomáčky slouží jako byt. Samozřejmě že ano; záleží pouze na skutečném účelu užívání. Pronajme-li pan Vomáčka svou garáž k účelu bydlení, vztahují se na něj jako na pronajímatele všechna ustanovení NOZ o nájmu bytu. Totéž platí pro nájemce. Viz § 2236 NOZ.
  • Stejně tak platí, že neizolovaná trubka rozvodu topení s proudící teplou vodou uvnitř je otopným tělesem v bytě.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.