Vložil Vojtěch (bez ověření), 3. Leden 2016 - 16:56

Pane lake,

vy se pokoušíte povinnost instalovat „měřidla“ podle Zákona o hospodaření obejít krkolomnou nesmyslnou konstrukcí.

Začal jste výkladem s odkazem na § 7a odst. 4 vyhlášky č. 194/2007 tj. na případy, kdy se rozúčtování neprovádí (podivuhodné, povinnost ze zákona chcete zrušit ustanovením pouhé vyhlášky). Rozúčtování ale poskytovatel služby SVJ podle odst. 1 a 2 § 6 zákona č. 67/2013 provádět musí. Co s tím?

Tak jste přišel s paušální platbou dle § 9 zákona č. 67/2013 o paušální platbě, abyste měl nějaký chatrný důvod, jak tuto další povinnost obejít. Paušální platba se ale podle citovaného ustanovení vztahuje pouze na nájemní bydlení. Co s tím?

Na takové maličkosti přece nenecháte ztroskotat vaši krkolomnou konstrukci. A tak z paušální platby pro nájemní bydlení uděláte paušální platbu i pro vlastnické bydlení. Přeci to umožňuje obecné ustanovení NOZ § 1 odst. 2 " Nezakazuje-li to zákon výslovně, mohou si osoby ujednat práva a povinnosti odchylně od zákona…". Heuréka!

Pane lake, znova opakuji montáž „měřidel“ je pro SVJ (s výjimkami pro domy uvedené v zákoně) povinná ze zákona o hospodaření s energií č. 406/2000 Sb.. Ignorovat tuto zákonnou povinnost na základě dohody vlastníků může jen právní analfabet. SVJ, která povinně instalovala „měřidla“ jsou povinna rozúčtovat náklady na vytápění podle zákona o službách č. 67/2013. Ignorovat tuto zákonnou povinnost může jen právní analfabet.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.