Vložil Arven68 (bez ověření), 29. Prosinec 2015 - 20:31
  1. Precist stavajici stanovy, procitat RADNE Portal SVJ.cz kde jsou diskutovany temer vsechny otazky a problemy ktere se v souvislosti se SVJ vyskytnou. Na portalu naleznete spektrum vice ci mene pravne spravnych a prakticky ne-pouzitelnych rad a nazoru. Ja ctu jiz asi rok nekolik veceru v kazdem tydnu a stale se ucim. Je to zajimave a uzitecne cteni. Zvlaste se ucim od p. Lake ktery sice obcas neznalkum radne vyhubuje, ale v zapeti vse vysvetli s referencemi k platnym zakonum. Tim, ze mohu referovat k zakonum (dle p. Lake) jsou moje navrhy ci namitky lepe prijimany. Jsem vzdy slusna k lidem ale ”tvrda” k reseni problemu.

    Zkusim popsat jak jsme ”to” zmenili v nasem SVJ. ”To” co se me nelibilo byla lehce arogantni dpoved predsedy SVJ na muj dotaz jak doslo k chybe v mem vyuctovani a neochota odpovidat na otazky tykajici se t.zv Fondu oprav ktery se dle p.predsedy nevyuctovaval. Soucastne jsem na webu vlastniku sledovala, ze s podobnou odmitavosti se setkaly slusne polozene otazky dalsho vlastnika. Povzbuzeni vzajemnou vymenou nazoru s timto taktez nespokojenym vlastnikem jsme oba pokracovali v komunikaci s vyborem. Dotycny vlastnik se obratil vlastnorucne dorucenym dopisem ke vsem vlastnikum s otazkou kdo by byl ochoten pracovat v rozsirenem ci pozmenenem vyboru vlastniku a s navrhem cinnosti ktere by bylo treba provest. Zkratim to. Vysledkem trochu dramatickeho shromazdeni vlastniku (detaily vynecham) je, ze mame novy 5 cleny vybor ve kterem je pouze jeden clen predesleho vyboru. Novy vybor zkontroloval praci spravcovske firmy, udelal radu novych vyhodnejsich smluv ktere se prubezne uverejnuji na webu vlastniku. Krome jineho dostali vlastnici moznost spolupracovat na prizpusobeni stavajicich stanov.

    NOZ.

Radu jak ”to” zmenit mohu shrnout do nasledujiciho:

  1. Ziskat znalost zakona a to jak ZoVB tak NOZ, cist na Portalu diskuze o ruznych otazkach a problemech. Odhaduji, ze tomu budete casem rozumet vice nez vas vybor a budete lepe argumentovat proti ruznym nedostatkum ci chybam.
  2. Ziskat spojence mezi vlastniky. Jednoho spojence jiz mate.

Drzim Vam palce, lehke to neni.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.