Vložil lake, 31. Prosinec 2015 - 7:18

Co píše Petr je všechno špatně.

(1) Tazatelka sice může podat jakési „námitky“ komukoliv, například do dutiny staré vrby, nebo na lampárně hlavního nádraží v Trutnově, nebo i zhotoviteli díla. Ale těmito námitkami se nemusí zhotovitel vůbec zabývat. Tazatelka přece není v žádném právním vztahu se zhotovitelem, ani nezastupuje objednatele díla. Podle toho s ní bude jednáno.

(2) Není pravda, že by „smlouvu za vás podepsal výbor SVJ“. To je nesmyslné tvrzení. Naopak platí, že smlouvu podepsali členové výboru a jednali při tom za SVJ – právnickou osobu. SVJ vstoupilo do právního vztahu svým jménem a na vlastní účet, viz část NOZ o smlouvách příkazního typu. Nikdo nejednal za vlastníky jednotek!

(3) Nesmyslná je i rada „… budete žalovat výbor za způsobenou škodu“. Výbor není osoba. Nemá způsobilost vstupovat do právních vztahů, nečiní právní jednání, nemůže být odpovědý za škodu. Výbor nelze úspěšně žalovat. Žaloba bude soudem odmítnuta pro neexistenci žalované strany.

(4) E-mailová korespondence není prokazatelná, nejde-li o doručení do datové schránky. Odesílatel nemá prakticky možnost prokázat běžnými postupy, že jeho e-mail se dostal do sféry dispozice adresáta. Takže rada „nejlépe a nejrychleji emailem“ není v některých případech správná ani použitelná.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.