Vložil lake, 27. Prosinec 2015 - 15:07

Inu, právníci, notáři a ministerští ouředníci vycítili velký kšeft a vrhli se na právnické osoby SVJ(2000) jako supi na mrtvolu.

Okamžitě po nabytí platnosti NOZ začalo rýžování peněz pomocí seminářů a školení k NOZ. Při tom vidíme, že se tam zmateným a nechápajícím členům výborů servírují protiústavní bláboly. Školitelé lžou, až se jim od úst práší.

Poslyšte, když dáte cvičené opici složitou právní otázku a necháte ji, aby za banán stiskla buď jedno nebo druhé tlačítko, zjistíte s překvapením, že trefí správnou odpověď zhruba v 50% případů. Inu, náhodný výběr. Úspěšnost paní Schodelbauerové ve výkladu NOZ dosahuje asi tak stejné hodnoty. Závěr si učiňte sami.
  • Když spočítám, kolik peněz utratily a utratí právnické osoby SVJ za tyto semináře a školení nevalné kvality, jde při 50000 SVJ o vývar ve výši asi 100 milionů Kč.

Další zdroj rýžování je nepřeberná výkladová literatura k NOZ, psaná těmi, kdo NOZ nerozumějí a nejsou schopni jej vyložit ústavně konformním způsobem. Jak „napsaly“ svůj „výklad“ NOZ autorky Kabelková a Schodelbauerová jsem popsal jinde: http://www.portalsvj.cz/…xxx-podle-ep.

  • Při desítkách tisíc výtisků často právně vadných textů jde o kšeft ve výši kolem 100 milionů (z čehož autoři obdrží pouze menší část).

Další, kdo si na SVJ nabrousil zuby, byli notáři. Začaly se šířit nepravdivé fámy, že údajně změna stanov je nutná pouze a jedině za přítomnosti notáře (nepravda).

  • To by bylo 50000 SVJ po 4000 Kč za veřejnou listinu, celkem 200 milionů. Slušný vývar, když uvážíme kolik je notářů v ČR.

A abychom nezapomněli na právníky. Ti si přišli také utrhnout svůj díl z kořisti. Napřed bylo nutné popletené statutáry ze všech stran nadopovat protiústavními kecy o povinné změně názvu (nepravda), a o údajně povinném přizpůsobení vnitřních poměrů SVJ bytovému spoluvlastnictví podle NOZ (nepravda). Jsou to všechno protiústavní bláboly, o kterých nenajdete v NOZ ani stopy, ale účelu bylo dosaženo: stádem se začala šířit panika, a pak už jde jen o to hnát je tím správným směrem a stříhat je a škubat.

  • Taková zbytečná změna stanov přijde řekněme na 7000 Kč. Při polovině SVJ, které podlehnou cílené manipulaci, ten vývar dělá 175 milionů.

Když to sečtu, jde o prachy v částce převyšující půl miliardy korun českých. A to už se vyplatí zahodit základy právního státu, zákon, ústavu, a lhát, lhát, fantazírovat, strašit, překrucovat právo.

„Oni to ti blbci sežerou všechno i s navijákem, že ano, pane kolego. A kdyby ne, soudci to jistí. Vždyť jsme si je vyškolili v Kroměříži.“

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.