Vložil Petr, 24. Listopad 2015 - 18:41

Nevím o tom, že by se dle převládající praxe za výtah platilo dle poschodí. Kde to takto prakticky uplatňují ? Kolik činí částka měsíčně, že je s tím problém ? Finančně náročnější je výtah pořídit, a v tom problém nebyl ? Někdo by chtěl platit dle počtu osob vč. návštěv, někdo dle toho jak často jezdí osoby (nejčastěji děti) ven ke kamarádům a zpět.

Nastudujte zákon o službách. Např na

http://vasedomy.cz/…013-sb-.html

se m.j. píše

"§ 5 definuje způsob rozúčtování nákladů na služby. Podobně jako u záloh, zákon stanoví, že pokud se družstevníci/vlas­tníci neshodnou na jiných principech (rozhodnutí BD/SVJ), budou rozúčtovány takto:

…- provoz výtahu, osvětlení společných prostor v domě, úklid společných prostor v domě, odvoz odpadních vod a čištění jímek, odvoz komunálního odpadu, popřípadě další služby sjednané mezi poskytovatelem služeb a příjemcem služeb, podle počtu osob rozhodných pro rozúčtování.

Je tedy vhodné, aby byl způsob rozúčtování zálohových složek odhlasovaný na shromáždění SVJ / schůzi BD nebo vyplýval ze stanov či z prohlášení vlastníka domu. V souladu s novým občanským zákoníkem, bude nezbytné od příštího roku způsoby rozúčtování uvést ve stanovách (změna stanov od příštího roku bude možná pouze za účasti notáře). Pokud tedy budete mít příležitost doplnit do stanov způsob rozúčtování již letos, může to být drobná výhoda"

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.