Vložil PELE (bez ověření), 21. Listopad 2015 - 17:34

Pavle, většina prodávajících a kupujících netuší, že existuje nějaké SVJ a co to pro ně znamená. Orientačně jen vědí, že existují družstevní byty a byty v osobním vlastnictví (vynechme prosím pojmologii, že nic takového neexistuje, konstatuji zde, jaké je povědomí většiny lidí). Stačí se zeptat realitek, jestli s nimi někdo z kupujících konzultuje interní záležitosti domu. Nikdo!

JUDr. Kabelková řekla, že není podstatné, zda SVJ nějaké potvrzení vydá, či nevydá, že dluhy přecházejí i bez potvrzení. I kdyby SVJ potvrzení nevydalo (rozumný statutár by se v současnosti asi zdráhal něco takového vydat a podepsat se pod to), nebo vydalo, ale uvedlo by dluhy v nesprávné výši, i tak by podle JUDr. Kabelkové veškeré dluhy přešly. Tedy i dluhy, o kterých se ještě neví, jelikož budou teprve známy v souvislosti s budoucím vyúčtováním.

Podle JUDr. Kabelkové SVJ klidně může vydat potvrzení, že prodávající nic nedluží a za dva měsíce vyzvat nabyvatele, aby doplatil dluh 200 tisíc Kč, protože výboru dluh včera vyčíslila externí správcovská kancelář.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.