Vložil Evžen (bez ověření), 19. Listopad 2015 - 12:03

Pan lake uvádí,

že přetápěný byt předává teplo přes stěny pouze k sousedům, a že to nová vyhláška ignoruje a proto je absolutně neplatná pro dobré mravy.

Pravda může být ale poněkud jiná. Nadlimitní náměry bývají často způsobeny nadměrným větráním např. vášnivých kuřáků. Tzn., že velká část tepla uniká otevřenými nebo pootevřenými okny a vůbec nemusí dojít k tomu, že je v takovém bytě vyšší teplota než v soudedních bytech. V těchto případech tento byt teplo sousedním bytům přes stěny nepředává, i když vykazuje nadlimitní náměry. A podle p. laka by takové nadlimitní náměry měli zaplatit vlastníci sousedních bytů. To by nebylo v rozporu s dobrými mravy? Právě nová vyhláška napomáhá řešit nespravedlnost těchto případů tím, že namísto ostatních bytů ponese náklady za nadlimitní náměry v převážné míře sám vlastník bytu s takovými náměry díky zvýšení horního limitu úhrady ze 40% na 200%.

Vyhláška nebude nikdy spravedlivá pro všechny možné případy a příčiny nadměrných náměrů. Vybrat si jeden konkrétní případ, kdy postup podle vyhlášky nebude úplně spravedlivý, a z toho vyvozovat absolutní neplatnost vyhlášky pro dobré mravy je hloupost.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.