Vložil kiki, 13. Listopad 2015 - 21:22

Dobrý den pane Lake a ostatní. Děkuji za rady a názory. Jinak, v samoobsluze se bavím s pokladní o tom, kolik mám platit a ne o zákonech. Myslím si, že by se jí to ani nelíbilo. Kde sháním chaotické zprávy? No na netu, tady na tomto portálu, z časopisů a z Bulletin-advokacie.cz. Tady je začátek jejich článku, kde se píše, že se zrušil zákon vlastnictví bytů č.72/1994. Bulletin-advokacie.cz Stanovy společenství vlastníků jednotek – změny od 1. 1. 2014 autor: Mgr. Svatava Trčková, JUDr. Milan Cellar publikováno: 23.05.2014

I. Prameny právní úpravy Od 1. 1. 2014 se právní úprava společenství vlastníků přesunula přímo do nového občanského zákoníku zák. č. 89/2012 Sb. (dále jen „o. z.), jenž zároveň zrušil zákon o vlastnictví bytů č. 72/1994 Sb. (dále jen „zák. o vlastnictví bytů“) a vzorové stanovy vydané nařízením vlády č. 371/2004 Sb.

To je jenom začátek celého článku. Mimo jiné tam píší o tom, že par rollam je novinka NOZ§1210, dále že je novinka pro plnou moc pro manželé, kteří mají jednotku v SJM §1184, plnou moc pro spoluvlastníky §1185. A další a další věci, které máme upravit.

Úpravu kvora jsem měla na mysli, jestli můžeme dát na všechna usnesení – ke schválení je potřeba většina přítomných vlastníků.

Ve stanovách nemáme psaného notáře, ale teď se všude dohadují / viz i tady/ co vlastně platí. Budu jen ráda, když tam nebude muset.

Právnická firma nám píše, že novela OZ nebyla ještě schválená, takže prý změna názvu stále platí.

A že jsme vyhodili Kč 2000,– ? Jako proto, že jsme to nechtěli nechávat na poslední chvíli? Kdo mohl tušit, že z toho bude taková kovbojka.

U vzoru stanov /Dobrovolná, Grygar, Hrabánek, Hromada, Kovářová a dalších osm/ Leges, je např. přímo napsáno, že dům, založený v roce 1997, musí změnit název, aby tam měl Společenství vlastníků!!

Jinak Vám děkuji Kiki

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.