Vložil Pavel, 14. Listopad 2015 - 17:40

PELE,

oznámení na vývěsce je zcela v souladu s právem, pro SVJ viz § 249/1 NOZ.

K prokázání, že pozvánka visela podle stanov lze na pozvánku uvést, kdy byla vyvěšena a kdy sejmuta a ověřit to např. podpisy 2 členů výboru případně KK.

Ještě se nám nestalo, že by někdo rozporoval platné svolání. V domě je 141 jednotek a tak se vždy najde někdo, kdo potvrdí, že pozvánka visela včas.

Navíc se pozvánka současně posílá e-mailem. I když mohou být k e-mailu výhrady jako k důkaznímu prostředku, když dostane e-mail s pozvánkou včas několik desítek členů SVJ, myslíte, že někdo napadne u soudu, že shromáždění nebylo svoláno podle stanov? Zasílání e-mailu dělá výbor z dobré vůle, protože chce členy informovat o termínu shromáždění, není to povinnost uvedená ve stanovách.

U nás také část vlastníků nebydlí v domě. Pro ně jsou určeny informace e-mailem. Navíc vědí, že shromáždění se koná vždy mezi 1. a 10. listopadem. Pokud by měli zájem, a náhodou by nedostali e-mail, mohou se zeptat. Před shromážděním jsou 2 až 3 schůze výboru na kterých opakovaně zveřejňuje termín shromáždění. Zápisy se rozesílají e-mailem. Skutečně nevím jak více o termínu informovat. Poštu vylučuji. Obyčejná pošta nemá žádnou průkaznost a pošta s dodejkou je drahá.

Vaše tvrzení: „Ve stanovách musí být pluralitně určeno, jak doručit pozvánku – a jedna z těch možností by měla být poštou.“ není pravdivé. Můžete uvést podle jakého předpisu se tak domníváte?

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.