Vložil Korky0202, 12. Listopad 2015 - 9:36
  1. Zatím jsem neměl tu možnost se seznámit s nějakým stanoviskem Soudu či Úřadu, kdo tuto odpovědnost má. Osobně se domnívám, že odpovědnost odesílatele končí tam, kde začíná působnost a odpovědnost adresáta – to znamená na mailserveru příjemce.

První případ:

  1. Svolení adresáta nemusí být povinností, pokud adresátovi tuto povinnost stanoví Stanovy, když se bavíme o SVJ. Stanovy jsou smlouvou a vlastník je jejím účastníkem.
  2. Adresát sdělí e-mailovou adresu. Odesílatel (v našem případě SVJ) si však musí zajistit a zjistit, zda mailserver adresáta (vlastníka), zasílá potvrzení o přečtení, či doručení. Potvrzení z logu odesílatele není důkazem o doručení adresátovi.

Druhý případ: Odpovědnost za ochranu osobních údajů skončí na straně adresáta, jakmile jej „systém“ přijme a danou zásilku zaeviduje.

Na závěr: Obecně však dle UOOU platí, že jste zpracovatelem osobních údajů i jako odesílatel, protože Vy budete mít daný e-mail v odeslané poště. A pokud navíc si to ještě přesunete speciálně do nějaké složky, například s názvem SVJ. Tak už tuto věc děláte dokonce systematicky.

Doufám, že jsem Váš dotaz pochopil správně. Nejdříve jsem si nebyl moc jistý, na co se přesně ptáte.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.