Vložil E_man, 23. Leden 2016 - 19:57

Copák jsem z jiné planety?…nebo mluvím čínký?…či maďarský? (odpusťe, mně se strašně líbí Váš „zemitý“ způsob vyjádřování a pokouším se jej převzít. P.S. I názorů Pavla si velmi vážím, ale jsem v „právní džungli“ krátce a přece jen jsem nejistý! Teď se snažím pomoci jedné velmi poctivé člence našeho výboru, tedy NÁM spoluvlastníkům – „poctivé“ ve smyslu morálním, nic osobního!!!).

V našem čl. VII-bodu 4. (totožného s bodem 4. čl.VII vzorových stanov) je

(4) Shromáždění se schází nejméně jednou za rok. Svolává je výbor nebo pověřený vlastník. Není-li zvolen výbor nebo pověřený vlastník, svolává shromáždění ten, kdo plní funkci orgánů společenství. Svolavatel připravuje též podklady pro jednání shromáždění.

Bod 4.vykládají asi takhle:

Ouvertura:
Shromáždění se schází nejméně jednou za rok. TEČKA. Shromáždění svolává výbor nebo pověřený vlastník. Druhá TEČKA. (nikde totíž není specifikováno, že se to netýká bodu 5. čl.VII stanov)

Intermezzo:
Není-li zvolen výbor nebo pověřený vlastník, svolává shromáždění ten, kdo plní funkci orgánů společenství. Třetí TEČKA. (Orgány jsou – je to "vykutálený výbor našehu SVJ(2000)! ).

Finále:
Svolavatel připravuje též podklady pro jednání shromáždění. Závěrečná vítězná TEČKA. (protože shromáždění svolává výbor viz věta kousek výše – JSOU PODLE VYKUTÁLENÉHO VÝBORU „SVOLAVATEL“!)

No a bod 9. ? – To už je jen třešnička na jejích dortu:

(9) Jednání shromáždění řídí předseda (místopředseda) výboru nebo pověřený člen výboru, anebo pověřený vlastník; v případě svolání shromáždění svolavatelem podle odstavce 4 věta druhá, nebo podle odstavce 6, řídí jednání shromáždění člen společenství zmocněný tímto svolavatelem.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.