Vložil lake, 6. Listopad 2015 - 10:38

Laik má naprostou pravdu. Pokud jde o to jak prokázat zveřejnění, je pouze na členech výboru, aby to nějak zařídili. Uvedení data vyvěšení a sejmutí je dobrým postupem.

Nemusí se jednat pouze o pozvánky na shromáždění. Může jít o zápisy, o výzvy k umožnění odečtu vodoměrů či indikátorů, o výzvy k úhradě dluhů z vyúčtování záloh, výzvy k doplacení příspěvku na mimořádný náklad na správu domu, atd.

V Německu soudy již vícekrát judikovaly ve sporech o vyvěšení či nevyvěšení informace v domě. Německé soudy zastávají právní názor, že pokud podle výzvy či informace následně jednala převážná většina vlastníků jednotek, pak je možno učinit závěr, že výzva byla řádně vyvěšena a byla jim dostupná.

Pokud vím, české soudy zatím v tomto smyslu nejudikovaly. Proto je vhodné zadokumentovat vyvěšení a sejmutí písemnosti v poznámce přímo na archivovaném dokumentu, jak to popsal pan laik.
------------------------------------------------------

Neřeším otázku zda je rozumné používat pouze domovní vývěsku. Vlastník jednotky by se mohl proti takovému ustanovení ve stanovách ohradit jedině soudně, neboť jsou tím diskriminováni vlastníci jednotek, kteří se nezdržují stále na adrese v domě. Dnes, v době internetu a emailu, působí vyvěšování papírů na vývěsku v chodbě spíše úsměvně … Ale co je ve stanovách, to platí.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.