Vložil lake, 30. Říjen 2015 - 17:27

Jar, jistě víte, že podle zákona o telekomunikacích má být sjednána smlouva mezi vlastníkem nemovitosti a telekomunikační společností. Zákonem předvídaná smlouva dodnes sjednána nebyla. Telekomunikační společnost tedy užívá Váš majetek – a Vy se neobracíte na Stavební úřad, ani nepožadujete sjednání smlouvy, ani nežádáte odměnu.

Podle § 574 NOZ platí: „Na právní jednání je třeba spíše hledět jako na platné než jako na neplatné.“ Vaše nečinnost hraje proti Vám. Vždyť nikdo z vlastníků jednotek se nedovolal neplatnosti u nezávislého soudu, takže z hlediska veřejnoprávního je vše v pořádku …

Vůči SVJ v soukromoprávní oblasti je to obdobné. Pokud nechcete bránit Vaše práva, je to Vaše rozhodnutí. Už jsem Vám napsal, že kdo nebrání svá práva, ten o ně přichází. Nemám co dodat.

Váš názor, že SVJ se nechová s péčí řádného hospodáře, je směšný. Naopak. Řádný hospodář se snaží využít svěřený majetek maximálně. SVJ nečiní nic jiného. Má to dva drobné nedostatky: k využití má pouze konkludentní většinový souhlas vlastníka nemovitosti, a získané výnosy si ponechává. Ale Vám to asi nevadí, jinak byste se starala o Vaše práva od samého počátku.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.