odmítnutí přidělení nového čipu ke vstupním dveřím

Vložil ircas, 27. Říjen 2015 - 15:05 ::

Dobrý den, byla jsem dost zaskočena, když mi člen výboru SVJ odmítl dát nový/ další čip ke vstupním dveřím, který potřebuji z rodinných důvodů. Měla jsem za to, že jako majitel bytu mohu požadovat tolik čipů, kolik potřebuji, např. pro ošetřovatelku, hlídání dětí, apod. Když jsem tedy žádala o to, na základě čeho (např. stanovy atd) mě to bylo odmítnuto, obdržela jsem tuto odpověď:

Elektronický systém, který zabezpečuje vstup hlavním vchodem a garážemi majitelům bytů, či rodinným příslušníků do našeho domu má kapacitu 458 čipů. Tato kapacita je v současné době vyčerpána. Jinými slovy nemohu nikomu v domě vydat zcela nově naprogamovaný čip. Mohu pouze vyměnit poškozený či ztracený čip za nový. Z toho také plyne, že v žádném případě nemáte nárok na tolik čipů, kolik by se Vám hodilo. Bohužel jsme tento systém podědili od zhotovitele našeho domu a nic s tím nejlze dělat. Kapacita se také nedá navýšit. Zkrátka a dobře chtít čipů můžete kolik chcete ale nový nedostanete. Však nevěšte hlavu, šance zde je. Když se Vám podaří přemluvit nějakého majitele bytu,zda by Vám čip nepřenechal pro potřeby Vaší rodiny máte vyhráno. Pak Vám velmi rád a ochotně v systému tento čip přidělým.

-- konec části odpovědi. Mám za to, že to není možné ani pravdivé, protože čipy se dají koupit – a naprogramovat. A může vůbec někdo nějak omezit právo k užívání bytu tím, že majitelovi nebude dovoleno používat potřebný počet čipů?

Dále – pokud jsou to čipy, které evidují příchody a odchody (nejsou tedy personalizované na jednotlivé lidi, ale každý čip má své číslo a je přidělen přímo k jednotce, je tedy jasné, jak se který čip chová , atd..) – je k tomu nutný souhlas všech vlastníků? To stejné se týká ovladačů ke garážovým vratům, kdy se u nás mají měnit za ovladače, které budou evidovat jednotlivé vjezdy a výjezdy..

Děkuji za odpověď a případně radu, na co se odvolat, protože si myslím, že toto není správný postup ze strany výboru.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.