Vložil Korky0202, 24. Říjen 2015 - 19:45

Dobrý den,

vemte si technickou dokumentaci, otevřete láhev vína, začněte studovat.

Sepište si jednotlivé technické prostředky, například vodorovná kanalizace, svislá kanalizace, zařízení pro distribuci a regulaci topné soustavy, přívod SV, rozvody vody, topná soustava, rozvody plynu, rozvody NN ve společných částech domu, rozvodná skříň, PO, výtah, vodoměry atd. atd.

Zjistěte si životnost daných technických celků. Stanovte si priority, co chcete řešit v následujících několika letech. Najděte si třeba i panelák, který je podobný tomu Vašem a zkuste kontaktovat někoho z Výboru, určitě Vám řekne informace o tom, kolik je to třeba stálo apod. My jsme tímto způsobem třeba dospěli k názoru, že je lepší sedlová střecha, než mít na paneláku „bazén“.

Sestavte si cash-flow a začněte dosazovat jednotlivé náklady, které Vás čekají. Investice a opravy si nechte až nakonec. Nejdříve musíte zabezpečit provoz. Následně si zkuste dosadit ty investice, které preferujete, pokud se někde dostanete do minusu jste podfinancováni, potřebujete zvýšit příspěvky, či si vzít úvěr, což však způsobuje odliv peněžních prostředků v čase a musíte to promítnout opět do cash-flow.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.