Vložil lake, 13. Říjen 2015 - 5:35

Pan Soukup dává částečně správnou, částečně nesprávnou radu.

Žádnou žádost předsedovi nepište. Ani SVJ, ani předseda s tím nemá vůbec nic společného! Věc nebude projednávat ani výbor, a to ze stejného důvodu: nemá s věcí nic do činění. SVJ(2000) je přece pouhý sluha, správce cizího majetku.

Dále platí, že společnou sušárnu nelze prodat a koupit. Je třeba sjednat smlouvu o výstavbě se všemi vlastníky jednotek v domě. Svůj podpis na smlouvě o výstavbě připojí každý sám za sebe, individuálně, bez ohledu zda se toto projednávalo na jakési domovní schůzi. A podpisy na smlouvě musíte mít ode všech, prototže všem vlastníkům jednotek se má jejich spoluvlastnický podíl změnit. Katastrální úřad bude vyžadovat jejich souhlasy.

Co obsahuje smlouva o výstavbě se dočtete v zákonu o vlastnictví bytů. Obsah ZoVB se použije vzhledem ke znění ustanovení § 3063 NOZ. To stanoví kogentně, že i po 1.1.2014 se vlastnictví jednotky(1994) v domě nabývá podle dosavadních právních předpisů. Totéž platí i pro změnu spoluvlastnického podílu v domě rozděleném na jednotky podle ZoVB.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.