Vložil lake, 10. Říjen 2015 - 10:35

Odborná veřejnost je jako yetti: nikdo ji nikdy neviděl, všichni o ní mluví.

  • Pane „- (bez ověření)“, ptáte se mne: „Co to je „odborná veřejnost“, kazateli ? (…) kolik členů má Váš spolek „odborná veřejnost“ tak jak jste nám jej předestřel.“

Na tento pojem se ale musíte zeptat pana Vojtěcha a pana Evžena, nikoliv mne. Oni ten pojem použili jako první, tak by měli v první řadě sami vědět, co znamená a koho do toho zařazují. Odbornou veřejností se zde zaštiťovali oba – dokonce tvrdili, že tato odborná veřejnost prý má nějaký „většinový názor“ a podala prý nějaký „výklad odborné veřejnosti“. Vaše otázka je tedy položena nesprávné osobě. Nejsem to já, kdo by cokoliv tvrdil o tzv. „odborné veřejnosti“. Není to „můj spolek“.

Opravdu netuším, koho považuje za odbornou veřejnost Vojtěch a Evžen.

Vyzval jsem pány Vojtěcha a Evžena pouze k tomu, aby zde jmenovali alespoň jedno jméno jednoho příslušníka odborné veřejnosti a citovali alespoň jeden jeho/její odborný názor. Všimněte si, že výběr koho oni považují za příslušníka odborné veřejnosti je na nich samých. Ani pan Vojtěch, ani pan Evžen do tohoto okamžiku neuvedli ani to jedno jméno, ani ten jeden názor či výklad. To o něčem svědčí.

http://www.portalsvj.cz/…a-kupujiciho#…
http://www.portalsvj.cz/…a-kupujiciho#…

Jestliže Vám není jasný pojem „odborná veřejnost“, musíte se obrátit na ty dva pány. Já jsem se tímto pojem – na rozdíl od nich – neoháněl. Já jsem přece – na rozdíl od nich – nikdy netvrdil, že existuje „odborná veřejnost“ která podle Evžena má nějaký „názor“ či podle Vojtěcha poskytla nějaký „výklad“ ohledně přechodu dluhů na nabyvatele.

Názor může mít pouze osoba. Veřejnost (ať odborná, či neodborná) není osobou podle českého práva ve smyslu § 4 odst. 1 NOZ. Tedy už z tohoto důvodu nemůže mít ani rozum, ani „názor“. Názor by mohl mít pouze některý konkrétní příslušník odborné veřejnosti – a na to jméno a na ten názor tady všichni marně čekáme! Vojtěch s Evženem nám to přece slíbili dodat.

Vy na tom něco nechápete, prosím?
--------------------------------------------------------------------------

K další části Vašeho textu, která se netýká tématu:

Předmětem této diskuse je problematika zmíněná v úvodním příspěvku pod nadpisem „Podle advokáta dluhy přechází na kupujícího“. Předmětem této diskuse NEJSOU úvahy jaké vzdělání má či nemá některý z diskutujících. Chcete-li se platně a korektně zapojit, držte se tématu a soustřeďte se na konkrétní poznatky k věci, nikoliv na dohady vůči jiné osobě. Texty, které nejsou k věci, jsou na tomto portálu mazány. Viz pravidla moderování diskuse: http://www.portalsvj.cz/…vani-diskuse. Děkuji za porozumění.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.