Vložil Werewolf, 2. Říjen 2015 - 19:20

Proč mám být nepoučitelný? Od Vás jsem právě poprvé četl varování před „nevolnickou smlouvou“ a právě proto ji zde raději konzultuji a chtěl jsem zjistit, zda právě tato smlouva je taková, kterou byste nevolnickou nazval, abych tomu rozuměl.

Má představa (ještě to není odklepnuté, ale skoro jisté, že předsedu dělat budu) je taková, že chci maximum zajišťovat sám. Nyní studuji zajišťování dodávek tepla, TUV, SV a jejich rozúčtování, na což si chystám dotaz zvlášť. Účetnictví je zatím asi jediná činnost, na kterou se necítím. Navštívil jsem tedy Sokolovskou bytovou (není to družstvo) a tázal se jich na to. A jak píše p. Korky a jak jsem už psal, koukali na mě jak zjara, že nechci komplet správu, „jako všichni ostatní“. Tímto vláknem se jen snažím udělat si názor na jejich smlouvu/přístup, a zda by přeci jen bylo lepší nechat správu jim, anebo raději utéct a opravdu si vše zajišťovat sám.

p.s. trochu odbočím, ale zeptám se rovnou, když nyní studuji Předpis č. 372/2001 Sb., nabývám dojmu, že rozúčtování vody a tepla taky není asi potřeba svěřovat externí firmě, ale mohu si to dělat sám, je to tak? Nebo to podle nějakého §, který jsem zatím nečetl to musí dělat někdo s nějakou licencí?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.