Vložil lake, 31. Říjen 2015 - 0:19

Popleto pod značkou JUD,

neexistuje nic takového co nazýváte „dluhy na jednotce“. Vzpamatujte se a přesaňte fantazírovat jako děcko. Máte snad dluhy na staré žehličce? Hoďte ji do popelnice, dluhů se tím snadno zbavíte. ;-)

Úvěr, který si vzalo SVJ, je dluhem SVJ vůči bance. Není to dluh vlastníka jednotky. Jste dokonale zmaten, a zcela mimo hranice právní reality.

Vaše pohádka o tom, že „prodávající prostě najde kupujícího, který splácet bude“, je také mimo realitu. To by prodávající byl hodně hloupý, kdyby takto postupoval. Zjevně jste ještě nečetl § 1186 NOZ: popletení zákonodárci k přechodu dluhů přibalili i ručitelský závazek převodce za dluhy, které přešly na nabyvatele. Takže prodávající, který by se chtěl zbavit dluhu, nejen že dostane za byt méně peněz, ale navíc bude ručit za dluhy cizího člověka až do splacení toho cizího dluhu.

No, Vám se to zdá být asi terno. Já si zase myslím, že takhle by postupoval jen blb. Bezpečnější je, když si nechám za byt vyplatit plnou cenu a pěkně si své dluhy splácím sám. Mám vše pod kontrolou, za ničí dluhy neručím, a ještě z toho budu po celou dobu mít úroky.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.