Vložil lake, 20. Září 2015 - 18:07

Sandra napsala: „Pane lake sám jste napsal, že výkon stoupacích a vratných trubek se dá spočítat“.

Sandro, Vaše tvrzení postrádá jakoukoliv logiku. Rozúčtování nákladů na vytápění se neděje podle tabulkových výkonů otopných těles, nýbrž podle skutečných náměrů registrujících přístrojů, upevněných na těchto tělesech. Přečtěte si o tom něco.

Sandra napsala: „Nevidím proto důvod na tyto osazovat indikátory … “

Sandro, že Vy nevidíte důvod je bezvýznamné. Zákon č. 406/2000 Sb. stanovil povinnost osadit registrující přístroje do dne 1.1.2015. Prováděcí vyhláška definující tyto přístroje a jejich umístění nabyla účinnosti v listopadu 2014. Při nesplnění zákonem uložené povinnosti hrozí sankce buď vlastníkovi domu, nebo právnické osobě SVJ. Že Vy nevidíte důvod je pouze Váš problém. Neznalost zákona neomlouvá.

Sandra napsala: „… protože nikdo nemá samostatně možnost tento tepelný výkon ovlivnit“.

No a? Kam míříte tímto argumentem? Míníte, že když je byt vytápěn z neregulovaného otopného tělesa, 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu, tak je to zadarmo? Nebo míníte, že můžete svévolně porušit zákon? Nebo jak tu větu vlastně míníte?
Souhlasím, že by se měl započítat přínos neregulovaného zdroje do vyúčtování. Právě toto se přece děje v souladu se zákonem, pomocí náměrů registrujících přístrojů na VŠECH otopných tělesech.

Sandra napsala: „Neznám žádné SVJ které by na těchto trubkách mělo osazeno indikátory.“

Sandro, je přece úplně bezvýznamné co Vy znáte či neznáte. Už jsem napsal, že při rozúčtování nákladů na teplo zákon ukládá povinnost instalovat přístroje na každé otopné těleso. Tato povinnost měla být splněna do dne 1.1.2015. Každý neizolovaný kus železa v bytě, kterým protéká topná voda, je otopným tělesem.

lake

P.S.: Nikomu zajisté nenadávám do blbů, jestliže v domě nejsou indikátory v souladu se zákonem. Ovšem je-li porušen zákon, může pak KAŽDÝ vlastník jednotky podat námitku (reklamaci) vadného rozúčtování za zúčtovací období začínající dne 1.1.2015 či později. Chybějící registrující přístroje znamenají, že náměry indikátorů nelze použít k rozúčtování. SVJ bude povinno rozúčovat pouze podle započitatelných podlahových ploch.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.