Vložil páčko (bez ověření), 11. Září 2015 - 11:58

Tohle je nebezpečnej precedent. Jestli SVJ připustí aby opravy společnejch částí objednával kdokoli tak se nedoplatí. Drobnej živnostníček vám totiž na fakturu napíše cokoli. Vim o případu kdy si jeden chytrák nechal předělat koupelnu a práci se pokusil nechat fakturovat na SVJ s tim, že to byla oprava společný stoupačky.

Takže jestli vlastník hlásil poruchu topení a SVJ nekonalo, a on si potom pozval svýho topenáře, a jestli tenhle topenář dá čestný prohlášení že závada byla jenom na trubce, asi bych proplatil. Ale jestli vlastník poruchu nehlásil a teď chce prašule kdoví za co, nedal bych. Mimochodem o jakou částku se jedná?

Co se týče přívodní trubky tak bych si přečet prohlášení vlastníka, co je tam přesně napsaný. Pokud je vlastníka jenom radiátor tak ten začíná na konci vodorovný trubky = vodorovná trubka je společná. Ale pokud jsou třeba ve společnejch částech uvedený jenom svislý rozvody tak je trubka pravděpodobně vlastníka. Ta hranice by tam měla bejt uvedená. Nebo z čeho vychází vaše slova „Opravy hradí SVJ pouze na hlavní stoupačce“?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.