Postup při hlasování SVJ + BD

Vložil Werewolf, 4. Září 2015 - 20:46 ::

Jde mi o princip, takže příklad:
Mějme dům o 20ti stejných bytech, v každém bydlí jeden člověk. 12 bytů je ve vlastnictví těch, co tam bydlí, 8 bytů je bytového družstva. Chceme odhlasovat něco, na co potřebujeme 100% souhlas vlastníků.

Postup:
Svolá se schůze shromáždění, kde se věc navrhuje. Je jasné, že 12 vlastníků musí být přítomno a dát souhlas. Otázkou je jak je to s družstevní částí?

a) musí se dostavit i těch 8 družstevních nájemců a dát všichni souhlas

b) aby družstevní nájemníci dali za sebe jeden souhlas o síle 40%, musí dát souhlas větší polovina z nich, tedy 5 z 8mi. Na schůzi tedy stačí když se dostaví 5 nájemníků ochotných dát souhlas

c) podobně jako za b), ale s tím, že se musejí sejít dříve, aby si o tom rozhodli a stanovisko pak "pověřený reprezentant" prezentoval na shromáždění

d) Družstevní nájemci musí mít svého "pověřeného reprezentanta", který za ně může rozhodovat a bude všechny zastupovat a právě ten se musí schůze zúčastnit a souhlas poskytnout. (za d) rozhodne za ně, za c) za ně nerozhoduje, ale prezentuje názor proběhlého hlasování)

Která z těchto 4 variant je správná, nebo pokud žádná, tak jak na to?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.