Vložil P.V., 26. Srpen 2015 - 9:52

Pavle, já naopak vycházím přesně z informací, které Radka poskytla. Vy se domníváte, že by se mohlo jednat o jeden vchod, já čtu, že se jedná o dům.

R: Náš panelový dům má celkem 24 bytů. Z toho je 7 bytů v soukromém vlastnictví, první byl v r. 2010, můj byt byl jako druhý v r. 2011,…

Že snad celý dům původně, až do roku 2010 vlastnilo výlučně nějaké SBD, že je v domě družstevní samospráva, že snad byla na výstavbu domu poskytnuta finanční, úvěrová nebo jiná pomoc státu, není pro vznik SVJ rozhodující. Z Radkou poskytnutých informací plyne, že před rokem 2010 původní družstvo nevykonávalo správu, protože bylo jediným vlastníkem (první byt byl převeden v r. 2010) a proto odložený vznik SVJ nelze použít. Známy judikát NS z r. 2012 cituje ZET2. SVJ tedy nutně muselo vzniknout doručením listiny 3. vlastníkovi, kterým je podle Radčina tvrzení Radka.

Pokud snad Radka dodatečně poskytne jiné informace, může dostat jinou odpověď. Teď dostala ke vzniku SVJ odpověď podle jí poskytnutých, dostatečných informací.

P.V.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.