Vložil Pub (bez ověření), 24. Srpen 2015 - 16:01

tak tu zas máme příspěvek kde mistr Lake našel „blba, který to pochopit neumí, nebo trolla, který to pochopit nechce“.
Toto to trvalo


Taky něco přidám:
§7a/4 vyhl.197/2007 „…Odstavce 1 až 3 se nevztahují na případy, kdy se neprovádí rozúčtování nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na společnou přípravu teplé vody v domě“

Namísto snahy užvanit pana Patočku k smrti (což činí Lakemu evidentně „dobře“ (neboť i když je Patočka zástupcem VIPA, přesto se po čase zase chytil na Lake-„lep“)}, by Lake měl vyšmoulit nějaký neujetý výklad toho, jaký podstatný rozdíl je mezi pojmy

  • „rozúčtování nákladů“ PROVÉST a
  • „rozúčtování nákladů“ NEPROVÉST.

Především co Lake uvádí „pod čarou“ v prvních dvou odstavcích, je sui generis rozúčtování, ať už se to ten kulišák jeden, snaží „optimalizovat“ jakkoliv. V §9/1 ZVB je jasně určeno, k čemu je SVJ-právnická osoba určena: „je způsobilá vykonávat práva a zavazovat se pouze ve věcech spojených se správou, provozem a opravami společných částí domu“.

Nikde není není uvedeno, že by mohla jako samostatný podnikatel cosi nakupovat za X a prodávat za Y (a výši Y stanovovat něčím „kluzavým“… ani se mi nechce domýšlet čím).
Proto, samozřejmě tvrzení cit. dodavatelé vody, plynu či elektrické energie také stanoví jednotkovou cenu vždy předem a neupravují ji dodatečnědávané do souvislosti se SVJ resp. stavění SVJ na roveň samostatných podnikatelských subjektů tzn. „dodavatelů vody, plynu či elektrické energie“ je demagogický žvást. A možná že z horka minulých týdnů nám tu klínuje, jak transformovat SVJ na BD…

SVJ(2000) co nakoupí nenakupuje „za vlastní“ ale z více-% za zálohy a z méně-% za příspěvky. (Jen troll, můžw tvrdit jeden čas to a druhý zas ono. Jde mu jen o to „vyprovokovat, pohádat se, a uzavřít debatu odkazem na blby, trolly (příbuzné) nebo sokolíky“ → chápejme to tak, že v důchodu ve kterém se zjevně nachází je nuda a toto je pro něj vítaný druh zpestřené komunikace.)

Ale zpět: takže „za zálohy a za příspěvky“ ne „za vlastní“ → a proto je nutné provést rozúčtování a zúčtování. Naopak „neprovést“ rozúčtování znamená, že SVJ (prostřednictvím nějakého hazardéra ve výboru) zřejmě získalo prostředky z hedgeových fondů nebo v loterii nebo darem → jen takové prostředky lze možná „nerozúčtovat“.


PS: co je obsahem počátečního téma: smíchána jest „instalace IRTN“, „rozúčtování nákladů na IRTN“, „dvoustranné smlouvy mezi SVJ a každým jedním vlasníkem“, „SVJ je postaveno na roveň samostatných podnikatelských subjektů ve vztahu k vlastníkovi“.
To je nechutný, připálený guláš.

Podle mne jde nejen o selhání v pochopení smyslu §7a/4 vyhl.194/2007 ale především pak o snahu rozvířit „poněkud stojaté vody“ místních diskutérů zde na PortalSVJ.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.