Vložil Evík, 18. Srpen 2015 - 8:10

Pane Pavle, máte pravdu neznám Vás a opravdu nechci na Vás útočit. Znám Vás jen z tohoto webu a věřte, že si Vašeho působení a vašich příspěvků zde nesmírně vážím. Argumenty, které máte jsou téměř neprůstřelné, ale já čtu i mezi řádky, takže Vaše sáhodlouhá a vyčerpávající odpověď mě jen utvrdila v tom, že se příliš nemýlím. Pavel napsal:

Nevíte o mé osobě vůbec nic a tak místo argumentů si jen vymýšlíte. Vlastnicky působím v několika SVJ i jako řadový člen. Nemám kapacitu dělat všude předsedu. V dalších SVJ působím na základě plné moci, pro své známé, také jako řadový člen. Stejně tak mám zkušenosti na základě plné moci jako „řadový člen“ z několika BD, kde někdo chce vyřešit problém. Znám právní úpravu, není to často jednoduché, ale jde to. Považuji za stupidní investovat 2–3 mega do družstevního bydlení a zároveň se snažit BD násilím překlopit na vlastnické bydlení. Ten byt v SVJ jsem potřeboval v určitém čase, v určité lokalitě a byl za výhodnou cenu. Vědom si rizik v SVJ jsem ho pořídil a raději se stal předsedou výboru, abych to měl pod kontrolou. Co je na tom nelogického? Každý má tuto možnost.
Když tu Vaši odpověď čtu, tak jste mi vlastně potvrdil, co si myslím. Ve své podstatě je Vaše chování podobné tomu mému.Až na bod č. 1. a 2.

  1. Vlastnicky působíte ve více SVJ a v jednom BD.
  2. Investovat 2–3 mega do družstevního bydlení a zároveň se snažit ho překlopit na SVJ považujete za stupidní .
  3. Abyste minimalizoval rizika s vlastnictvím bytu či (bytů) raději působíte ve stat. orgánu.

Pane Pavle, je přeci jasné, že každý z nás já i Vy sledujeme své vlastní osobní cíle, které vychází z mnoha rozdílných okolností. Co je dobré pro Pavla nemusí být zas až tak dobré pro Evíka. Mně ten stupidní tah prostě vyšel. Na rozdíl od Vás jsem se aktivně snažila BD „násilím“ překlopit na vlastnické bydlení, takže již nejsem členem BD. Prvotní je však osobní zájem a osobní prospěch, o ničem jiném to prostě není a já se nebojím to přiznat. Evík

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.