Vznik SVJ bez první schůze schromáždění

Vložil David (bez ověření), 5. Srpen 2015 - 12:10 ::

Dobrý den, prosím o radu.

V bytovém domě je 16 bytů, z nich 12 je ve vlastnictví tzv. původního družstva, 4 vlastní různí vlastníci.

Prohlášení vlastníka budovy má právní účinky vkladu do KN v roce 2007.

Kdy byla převedena třetí jednotka nevím.

Původní družstvo podle všeho v minulosti nesvolalo první shromáždění nebo neschválilo stanovy SVJ, každopádně SVJ nebylo registrováno, shromáždění vlastníků se v domě nekoná, jen schůze „samosprávy“. Funkci orgánů SVJ tak plní původní družstvo jako většinový vlastník.

Plní i funkci Shromáždění vlastníků?

Byt jsem koupil v roce 2013 a převzal v roce 2014. Neplatím DZOI a žádám vyúčtování nákladů na správu, protože v platbě za správu mají úhradu záporného zůstatku na svém účtu DZOI, který družstvo povolilo v minulosti na zateplení. Do tohoto fondu nicméně přispívají nájemníci, rozhoduje o něm představenstvo a pokud z něj družstvo půjčuje jiným vlastníkům, jedná se dle mého názoru o závazkový vztah a ten se při převodu bytu nepřevádí. Navíc umořování záporného zůstatku DZOI není správa budovy. Chtěl bych svolat shromáždění, být přehlasován a obrátit se na soud. Ale nevím jak jej svolat. Díky za nápady …

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.