Vložil lake, 29. Červenec 2015 - 12:41

Pane Konateli, Váš dotaz je zmatečný a nesrozumitelný.
Nikdy jsem nikde netvrdil, že pro posouzení počtu osob pro hrazení služeb existuje nějaká „tříměsíční doba“.
Naopak setrvale tvrdím, že žádný celostátně platný předpis o službách takové určení doby neobsahuje. I tazatelce jsem to napsal zcela jednoznačně.
Takže se mne raději zeptejte na něco, co má hlavu a patu a souvisí to s počtem osob rozhodných pro rozúčtování služeb. Děkuji.
---------------------------------------------------------------------------

Pokud se ptáte obecně na splnění podmínky pro trvání určitého stavu, pak samozřejmě platí, že má-li skutečnost trvat, pak se tato doba počítá od jejího počátku bez přerušení. Neni to nic překvapivého.

Řekněme, že se vsadíte, že vydržíte nekouřit tři měsíce. Nemůžete tuto dobu splnit tak, že v jejím průběhu budete přerušovat počítání času, abyste si vykouřil každé tři hodiny Vaši cigaretu. Nelze totiž sčítat přerušené doby dohromady. To by Vám kamarád sázku neuznal.

Nevím, co je na tom nesrozumitelného. Dokud podmínka trvá, doba plyne. Jakmile uplyne, má to právní následky. Pokud ovšem podmínka není splněna – byť na jediný den – doba tím přestává plynout a počítání času končí. Pokud se později opět splní podmínka, je to už další, druhý pokus; od toho dne počíná plynout nová doba. Doba určená podle dnů, týdnů, měsíců či roků musí plynout bez přerušení od prvního do posledního dne.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.