Vložil lake, 29. Červenec 2015 - 7:24

Výborně, pane Korky. Jsem rád, že jste si konečně přečetl ustanovení § 115 zrušeného Občanského zákoníku, který domácnost definoval do 31.12.2013. Před tím jste neměl ani páru o čem píšete. Takže přece jenom nějaký pokrok. Po zrušení zákona č. 40/1964 Sb. a jeho § 115 ovšem už tato definice nemá žádnou oporu v účinném právu.

Definice obsažená ve zrušeném občanském zákoníku je tzv. ekonomická definice domácnosti z hlediska finančních toků: určitá skupina osob sdružuje své příjmy, pořizují si společně věci (nádobí, koberec, lednice, auto, chata, …), hradí společně své náklady.

Součástí této definice domácnosti není společné bydlení v jednom konkrétním bytě. Píšu to pro Vás už podruhé, odkaz jsem už dal. Proto je nesmyslné používat tento pojem v souvislosti s rozúčtováním služeb. Na toto upozorňuji opakovaně jak pana Zdenka, tak Vás.

My zde neřešíme zda si členové domácnosti pořídí auto, pojedou společně na dovolenou, či zda se společně skládají na nájemné. To nemá vůbec žádnou souvislost s otázkou kdo užívá kterýsi byt a kolik osob se počítá pro rozúčtování služeb, spojených s užíváním toho bytu.

Nechápu tedy, proč se zde vůbec zabýváte pojmem „domácnost“. Tazatele tím jen matete.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.