Vložil lake, 23. Červenec 2015 - 21:18

Korky napsal: „Nemluvíte pravdu, vydělává bytové družstvo.“

Skutečnost, jak ji popsal pan Jakub: „… máme na střeše (…) anténu od operátora a za ní máme zisk ve formě ročního nájmu.“ Takže pravdu nemluvíte Vy.

Korky napsal: „… mluvím tu o tom, že většina vlastníků něco odhlasuje a mne jako vlastníkovi, který nesouhlasil, vznikne daňová povinnost, aniž bych o tom rozhodl svou svobodnou vůlí.“

Odpověď: To je blábol. O hospodaření se společnou věcí rozhodují spoluvlastníci většinou. Mohou většinově rozhodnout, že společná část domu bude pronajímána za úplatu. Nesouhlasící spoluvlastník je povinen se podrobit většinovému rozhodnutí. Bude samozřejmě také povinen řádně zdanit svůj podíl na příjmu z pronájmu. Víte vůbec, že v tomto státě platí nějaké zákony?

Korky napsal: „Daně a poplatky lze ukládat jen na základě zákona, nikoliv na základě rozhodnutí většiny.“

Odpověď: To bude tím horkem, měl jste si dát studenou sprchu. O tom se zde přece vůbec nediskutuje. Váš názor, že osoba se může stát plátcem daně pouze z vlastní vůle, ukazuje že nic nevíte o právu.

Korky napsal: „O tom, že by s danou instalaci již všichni vlastníci souhlasili tazatel nenapsal ani větu.“

Lituji, nerozumíte ničemu. Podle § 546 NOZ platí, že „právně lze jednat konáním nebo opomenutím; může se tak stát výslovně nebo jiným způsobem nevzbuzujícím pochybnost o tom, co jednající osoba chtěla projevit“.
Pan Jakub popsal stav, kdy již více let všichni vlastníci jednotek souhlasí s umístěním antény a všichni také souhlasí, že z toho mají každoročně vyplacenou nějakou částku. Kdyby nesouhlasili, nejspíše by nechtěli, aby SVJ dojednalo s operátorem stejnou smlouvu i do budoucna. Je zde tedy nepochybně dohoda, ať ji uzavřeli písemně, nebo ústně, nebo konkludentně (svým jednáním).
Že Vy to nedovedete rozpoznat je Váš problém. Zkuste méně hysterie a nastudujte si základní právní předpisy.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.