Vložil Pivoda (bez ověření), 30. Červenec 2015 - 12:59

V návrhu novely vyhlášky tentokrát autor uvádí „kuchařku“, jak se úpravou výpočtové metody vyrovnat s limity minus 20%, a plus 100% (§ 3 (2):

"Poskytovatel služeb provede úpravu výpočtové metody takto

  1. hodnota nákladu na vytápění příjemce služeb, jehož rozdíl překročil stanovenou limitní hodnotu, vztažená na 1 m2 započitatelné podlahové plochy příjemce služeb, se upraví na limitní přípustnou hodnotu nákladů na vytápění na 1m2 započitatelné plochy, tedy 80 % průměrné hodnoty za zúčtovací jednotku, v případech, kdy nebyla dodržena spodní hranice 20 %, nebo 200 % průměrné hodnoty za zúčtovací jednotku v případech, kdy nebyla dodržena horní hranice 100 %,
  2. upravený náklad na vytápění příjemců služeb je pak násobkem výměry započitatelné podlahové plochy a hodnoty upravené a
  3. takto stanovená upravená hodnota nákladů na vytápění příjemce služeb se odečte od celkové částky nákladů na vytápění a zůstatek se rozdělí mezi ostatní příjemce služeb podle zákona, dokud všichni příjemci služeb nevyhoví stanovené přípustné odchylce rozdílu v nákladech na vytápění připadající na 1 m2 započitatelné podlahové plochy v zúčtovací jednotce v daném zúčtovacím období."

Postup podle a) i b) je pochopitelný, ale tápu pokud jde o c): Zůstatek se rozdělí mezi ostatní – ale podle jakého klíče? Všem stejným dílem, nebo úměrně podlahové ploše, nebo snad podle náměrů IRTN? Chápe to někdo lépe?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.