Vložil Dudekk (bez ověření), 22. Červenec 2015 - 14:18

Víceméně souhlasím s Gumidos. Makléři nemusí bohužel rozumět pojištění (zkušenost) a klienti si vybírají hlavně podle ceny. Bez dobrých znalostí pojištění nelze zodpovědně rozhodnout, jaké pojištění a jeho parametry zvolit, proto to hlavní kritérium je cena. Rozhodně je nesmysl každý rok dělat výběrové řízení. Navíc, každá pojišťovna má trochu jiné parametry pojištění, připojištění a pojistné podmínky. Pojištění (zvlášť v tomto případě) není prostě žádná legrace. „Vyladit“ pojištění dá docela dost práce a zabere dost času.

Rámcové smlouvy také nedoporučuji, nevýhody jsou popsány. Každé SVJ má různé potřeby, rámcové smlouvy jsou nějak nastaveny atd. Zmíněná křížová odpovědnost je velmi důležitá, málokdo ji má.

Pokud jde o cenu, je třeba srovnávat stejné parametry (rámcová a individuální pojistná smlouva) a ty stejné nebudou, takže je to zbytečné.

Vinkulace není vhodný pojem (žádná viknulace není ani se již nezřizuje zástavní právo k pohledávce z pojistného plnění), tady je postup daný občanským zákoníkem (§ 1354). se zřízením zástavního práva k pohledávce z pojistného plnění, ačkoliv k tomu nebyl oprávněn, protože jde o nárok každého vlastníka.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.