Vložil lake, 1. Červenec 2015 - 9:22

Pane Anonyme, nevěřil byste jaká zvěrstva mívají banky ve svých vzorových smlouvách. Zaměstnanci bank si totiž dlouhodobě pletou SVJ s bytovým družstvem, takže v návrhu smlouvy někdy najdete i takové pitomosti jako „fond oprav“.

Nejhorší však je, že neználci ve výborech SVJ (takoví, jako pan Korky) tyto nesmysly s klidem podepisují, a nechávají na shromáždění odhlasovat protipráví usnesení o „splácení úvěru“ a „fondu oprav“. Tak se tyto nesmysly dostávají do mozků prosťáčků jako je pan Korky. On pak bezmezně věří tomu, že co bylo protiprávně odhlasováno o jakémsi „splácení úvěru přes fond oprav“, také skutečně platí.

Správně by SVJ mělo prokazovat svou připravenost dostát svým závazkům z úvěru pomocí dvoustranných smluv sjednaných s budoucími dlužníky o jejich splátkovém kalendáři. Ale to jsem zde přece tazateli napsal už na samém počátku.

Součástí těchto smluv by mělo být sankční ustanovení: jakmile dlužník zcizí svou jednotku a nezajistí, aby nabyvatel převzal jeho dluh vůči SVJ, bude celý zůstatek dlužné částky splatný ihned. To by si každý dal pozor, jestli svůj dluh zatají či nezatají před kupujícím.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.