Vložil Korky0202, 1. Červenec 2015 - 7:00

1.) Odkdy jsou vlastníci bytových jednotek v pozici objednatele vůči SVJ? Ještě jsem neviděl SVJ, které by obdrželo od vlastníků objednávku.

2.) Odkdy ten, kdo někomu něco přikáže provést, a ta osoba nemůže danou věc neprovést, tak není povinen tyto náklady hradit?

Nyní uvedu pár příkladů, kam povede to, že SVJ bude uzavírat smlouvy o uznání dluhu:

Předpoklady:

  • SVJ si vzalo úvěr, kde veškeré náklady jsou 5 000 000 Kč
  • V bytové domě je 20 bytových jednotek
  • Každý z vlastníků podepíše uznání dluhu na částku 250 000 Kč.
  • Každý z vlastníků podepíše splátkový kalendář.

Příklad č.1: Vlastník má bytovou jednotku zastavenou kvůli tomu, že si bral úvěr na rekonstrukci v částce Kč 300 000,–. Bohužel, daný úvěr nesplácí a dojde k prodeji dané jednotky za Kč 150 000,–. Nejdříve se uhradí daná zástava. Váš papír je následně již pouze cár papíru, protože zjistíte, že daný člověk je nemajetný a bez stálého příjmu. Nový vlastník bytové jednotky dle Vašeho názoru nemusí nic platit, i když má užitek z provedené investice, kde náklady na tuto investici nesla banka. Kde asi vezme SVJ peníze na podíl původního vlastníka?

Příklad č. 2: Vlastník bytové jednotky zemře. V rámci dědického řízení se zjistí, že vlastní bytovou jednotku o odhadní ceně Kč 150 000,– a závazek vůči SVJ činí Kč 250 000,–. Dědicové tedy rozhodnou o tom, že se dědictví nepřijmou a nechají vyrovnat závazky zůstavitele. V dražbě se prodá byt, řekněme klidně za tu odhadní cenu. SVJ obdrží danou částku. Kde asi vezme SVJ peníze na zbývající podíl původního vlastník? A zase, nový vlastník bytové jednotky si užívá teploučka a smrádečku v zatepleném bytovém domě a náklady, o kterých účtuje SVJ nesou stále původní vlastníci.

3.) A neupravujte fakta, která jsem napsal dle obrazu svého.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.