Vložil lake, 30. Červen 2015 - 22:16

Korky, každým Vaším příspěvkem přesvědčujete svět, že nerozumíte tomu, o čem se tu snažíte psát. Uvedu Vaše zmatené nepravdy na pravou míru:

Korky: „Vlastníci si nic neobjednali!“

Nepravda. Samozřejmě, že si objednali: objednali si opravy a zateplení svého majetku u dodavatele – SVJ. Vy jste z textu nerozpoznal dokonce ani toto?

Korky: „SVJ si nebere půjčku!“

Bezvýznamné. Půjčka i úvěr mají stejný princip a účtuje se o nich shodně. A náklad na splácení není ani v jednom případě nákladem vlastníků na správu domu.

Korky: „Nový vlastník nabývá předmět vlastnictví včetně veškerých práv a povinností, které se k danému majetku váže!“

Jistě. Ovšem dluh konkrétní osoby se váže pouze k této osobě. Nikoliv k jejímu majetku. Vztah dlužník-věřitel je vztahem obligačním, nikoliv věcným. Dlužník zůstává dlužníkem bez ohledu na to, zda prodá nějakou část svého majetku.

Korky: „Vlastník neprodal byt po zateplení. Zatepluje se budova!“ Nepravda. Vlastník prodává vždy jednotku a s ní i neoddělitelně spojené společné části domu. Je spoluvlastníkem těchto částí. Ani toto tedy nevíte, klaune?

Korky: „Nemůžete tvrdit, že to zateplení, které obklopuje dům zrovna na těch stěnách, které sousedí s bytem vlastníka, který byt prodává, jsou jeho!“

Blábol. Nikdo zde takovou pitomost neformuloval, jen Vy. Vlastník jednotky je podílovým spoluvlastníkem všech společných částí, tedy i celého zateplení.
-----------------------------------------------------------------

Beru to tak, že jste zde už dostatečně prokázal, že Vaším záměrem je spáchat na pozici předsedy trestný čin podvodu na nic netušícím kupci jednotky. K tomu potřebujete odvést pozornost od právního stavu a od skutečnosti, že Váš kamarád – dosavadní vlastník jednotky – je dlužníkem a zůstane jím i po prodeji své jednotky nabyvateli. Vy chcete dosáhnout toho, aby namísto dlužníka začal za něj platit nic netušící nabyvatel jednotky. K dovršení tohoto trestného činu podvodu směřujete veškeré vaše úsilí. K zastření pravdy mají snad sloužit tyto vaše výkřiky do tmy.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.