Vložil Korky0202, 30. Červen 2015 - 18:52

Vážený pane lake,

doporučuji Vám se základně vzdělat v ekonomických termínech. Například jaký je rozdíl mezi ziskem a užitkem, vlastní a cizí majetek, vlastní a cizí zdroje, čerpání vs. splácení úvěru apod.

Kupní cena je cena smluvní, najděte mi v nějaké kupní smlouvě, že kupující si kupuje užitek z revitalizovaného bytového domu. Kupuje bytovou jednotku a podíl na společných částech domu a pozemku.

Původní vlastník bytové jednotky žádný dluh nemá a mít nemůže, protože pokud budou postupovat dle Vašeho doporučení, tak jim žádná Banka nepůjčí, protože nemají usnesení shromáždění o zdroji financování úvěru.

Nikoho nenapaluji, ale dle toho, co píšete, je podvodníkem každý vlastník, který odhlasuje to, že se má něco financovat úvěrem a že na něj bude vlastník přispívat. Podvodníkem je tedy každý poskytovatel úvěru (ať už banka, stavební spořitelna aj.), kteří vyžadují tento typ zajištění a podmiňují tím čerpání úvěru. Dalším spolupachatelem je firma, která SVJ vede účetnictví, protože účtuje o tomto podvodu na nákladových a dalších účtech, včetně toho, že předkládá na shromáždění vlastníkům bytových jednotek informace o tom, kolik se zaplatilo, kolik zbývá atd. Dalším podvodníkem může být jakákoliv pojišťovna, která na základě předložené úvěrové smlouvy, zajistí pojištění domu vinkulací, pokud to Banka vyžaduje.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.