Vložil Korky0202, 25. Červen 2015 - 13:22

1.) Partnerem pro jednání SVJ je pouze vlastník bytové jednotky. 2.) Povinností vlastníka je dbát na to, aby jeho nájemník dodržoval pravidla, která jsou platná v daném SVJ a je povinna s těmito předpisy prokazatelně seznámit svého vlastníka.

Doporučil bych následující: 1.) Na nejbližší jednání Výboru SVJ či na nějaké oficiální sezení předsedy SVJ (nenapsal jste, jaký máte statutární orgán), bych pozval majitelku dotyčného bytu. Pokud bude chtít si vzít i nájemníka, nechť si jej též přizve. 2.) Pokud funguje pouze předseda, požádal bych nějakého dalšího vlastníka, aby přišel jako svědek. 3.) Na tomto zasedání bych majitelku vyzval k tomu, aby dané „zařízení“ odstranila ze společného pozemku s určením data, do kdy budou tak učiněno. Zároveň bych upozornil, že pokud toto „zařízení“ nebude do tohoto data odstraněno ze společného pozemku, bude považováno za šrot či vrak a náklady na jeho odstranění půjdou k tíži majitelky bytu.

Pokud uplyne marná lhůta naložil bych s daným „zařízením“ dle možností. Pokud to má RZ vozidla, nechal bych jej odtáhnout na odstavnou plochu, které je v každém městě, případně bych to nahlásil jako vrak na Městskou policii a požádal o vyvěšení na úřední desce. Pokud to nemá RZ nechal bych to odtáhnout a zlikvidovat ve sběrném dvoře.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.