Vložil FrantaF, 28. Červen 2015 - 18:11

Kritéria pro rozúčtování spotřeby tepla jsou zřetelná. Právní předpis udává cíl výpočtu a omezující kritéria. Metoda výpočtu může být různá ale vždy musí splňovat zadání vyhlášky. Optimalizovat výpočet aby někomu přidal nebo ubral v rozporu s vyhláškou je pitomost. Zřejmě nechápete že spojnice grafů pouze zobrazuje průběh hodnot z výpočtu. Změna základní složky v rozsahu 40% až 50% je možná a v dobrém programu není třeba měnit metodu výpočtu ale pouze přepsat parametr výše základní složky.

Navrhovaná změna spotřební složky měla podle autora návrhu přiblížit výsledek spravedlivému rozdělení nákladů. Příklad který jsem uvedl zřetelně ukazuje, že to není pravda a že doporučený způsob pouze přiblíží výsledek výpočtu k hodnotám výpočtu podle plochy a značně deformuje poměr mezi spotřebou jednotlivých bytů v rozporu s vyhláškou.

Tato dlouhá diskuze se nehodí do současné doby, kdy se připravuje změna vyhlášky, která může „krádeže“ tepla z velké části odstraní. Správné řešení eliminace nadměrných spotřeb navrhoval „lake“. FrantaF

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.