Vložil lake, 24. Červen 2015 - 11:28

Mnohem zajímavější by bylo zjistit PROČ jsou náměry v některých bytech tak vyskoké, že rozúčtované náklady překračují průměr domu o víc než 40%. Víte to?

  • Bylo tomu tak už v předchozích letech?
  • Pokud ano, šlo o stejné byty?
  • Pokud ne, co se tedy meziročně změnilo?
  • Na základě čeho byly stanoveny koeficienty pro tepelné ztráty místností? Jsou vůbec věrohodné, nebo jde o nějakou lidovou tvořivost?
  • Máte vyřešeno započítávání tepelných zisků ze stoupacích potrubí? Pokud ne, celé vyúčtování je nevěrohodné a náměry indikátorů nelze vůbec použít k rozúčtování.

Pokud je chyba v metodě, nebo v koeficientech, je jediná možnost: rozúčtovat pouze podle celostátně platného právního předpisu, kterým je vyhláška č.372/2001 Sb.. Protože vyhláška neobsahuje srozumitelná a určitá pravidla,a navíc v domě nejsou indikátory instalovány na všech otopných tělesech, je možno použít jedině rozúčtování podle započitatelných podlahových ploch (§ 4 odst. 5 vyhlášky).

Jiným způsobem by bylo možno rozúčtovat teprve až se všichni dohodnete na pravidlech rozúčtování nákladů na vytápění. Nejdříve bude možno tato pravidla použít v následujícím zúčtovacím období po sjednání dohody.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.