Vložil lake, 27. Červen 2015 - 9:34

Pane Zdenku, máte něco, čím byste vyvrátil platnost ustanovení § 259 a § 570 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb.? Nemáte k tomu nic. Takže není o čem se bavit.

Vaše argumenty jsou zjevně zcela pomýlené. Kupíte směšné výmluvy.

Skutečnost, že vlastník jednotky je informován o termínu konání shromáždění, je pro věc bezvýznamná. Vlastník jednotky totiž nemá zákonem uloženu povinnost zúčastnit se shromáždění. Takže nové stanovy pro něj budou závazné teprve okamžikem, kdy se o jejich schváleném znění dozvěděl nebo dozvědět mohl. Viz § 570 NOZ.

Skutečnost, že vlastník jednotky obdržel předem návrh stanov, je pro věc bezvýznamná. Jakýsi neschválený návrh je kus papíru, nemá žádnou právní závaznost pro nikoho. Takže nové stanovy budou pro vlastníka závazné teprve okamžikem, kdy se o jejich schváleném znění dozvěděl nebo dozvědět mohl. Viz § 570 NOZ.

Člen SVJ nepřítomný na shromáždění, na kterém se rozhodovalo o změně stanov, samozřejmě může namítat, že o jejich schválení nevěděl, dokud nedostane možnost seznámit se se zápisem. Může také namítat, že nové stanovy jsou pro něj závazné a vymahatelné teprve okamžikem, kdy se o jejich schváleném znění dozvěděl nebo dozvědět mohl. Viz § 570 NOZ.

Je bezvýznamné Vaše tvrzení, že „… na první části shromáždění se změní stanovy a následně na druhé části téhož shromáždění se již podle změněných stanov jedná a rozhoduje.“. To je stále ten případ, kdy nové stanovy jsou účinné pouze vůči těm, kdo byli přítomni při jejich schválení. Nic jiného tím nedokazujete.

Vaše „rady“ jsou zjevně v rozporu s Ústavou a v rozporu s § 259 a § 570 NOZ. Jste připraven upřít vlastníkovi jednotky jeho právo. Jste schopen – jako typický šmejd – schválit narychlo změnu stanov a pak využít toho, že jste všechny vlastníky o novém znění dosud neinformoval. Uvědomte si, že SVJ je sluha vlastníků. Není to jejich pán-podvraťák.

Už vícekrát si zde tazatelé stěžovali, že po shromáždění před nimi výbor zatajuje zápis, aby jej nemohli napadnout. Naštěstí protiprávní triky šmejdů se nemohou uskutečnit; zákon to nepřipouští.

Pokud už nemáte nic k věci, můžeme tím tuto diskusi ukončit.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.