Vložil lake, 18. Červen 2015 - 11:31

NApsal jste: „Na bytech vlastníků jsou nyní dluhy.“

Nikoliv. Na bytech vlastníků nejsou žádné dluhy. Tvrzení o „dluhu na bytě“ určitě není pravdivé. Buď Vy, nebo výbor si plete pojmy. Dluh může mít pouze osoba. Byt nikoliv. Byt nemůže vstupovat do právních vztahů. Možná bylo míněno zákonné ručení vlastníka jednotky za dluhy společenství. Ten dluh ovšem má společenství, nikoliv jednotlivý vlastník. A už vůbec ne byt.

Napsal jste: „Výbor nás právě informoval, že jsme všichni účetně dlužníci.“

Bezvýznamné tvrzení, dokud je nepodložíte nějakými právními důvody. Možná členové výboru mlží, aby nemuseli říci pravdu: že SVJ nevymáhá pohledávky za svými dlužníky. To jsou ovšem dluhy jiných osob. Nikoliv dluhy vás, vlastníků jednotek.

Takže si napřed zjistěte vše o hospodaření SVJ. Jaké má pohledávky za jednotlivými osobami, z jakého právního důvodu, kdy mohly být vymáhány poprvé, zda vůbec jsou vymáhány, a pokud ano, jak je SVJ při tom úspěšné.

Pokud se domníváte, že jste utrpěl škodu, pak pouhé Vaše tvrzení nebude nikoho zajímat. Musel byste (například dlužníkovi či soudu) tvrdit a prokazovat, že Vám skutečně vznikla škoda, že za tuto škodu nese konkrétní osoba odpovědnost, a musel byste vyčíslit a prokázat výši vzniklé škody.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.