Vložil Pavel, 21. Červen 2015 - 11:29

Radčo,

pokud chce Vaše členka výboru vracet nepřesné platby, tak se jí to snažte ve výboru rozmluvit. Celý výbor se dostane do problémů.

Asi nemá co na práci a chce pouze buzerovat členy SVJ. Oprávněná zloba členů SVJ dopadne potom na celý výbor, který si neukočíruje jednoho pomatence.

Nevím jak máte zpoplatněny pohyby na účtu, ale náklady na tyto nesmyslné vratky ponesou všichni členové SVJ. Někdy jsou náklady na vedení účetnictví odvozeny od počtu zaúčtovaných položek. Tím vším se vracení prodraží. Pan lake radí si náklady vyúčtovat. No, můžete to zkusit. Členy SVJ tím pouze naštvete. Budete se o 200 Kč soudit? Předpokládám, že nic takového ve stanovách nemáte.

Já jsem praktik a nevymýšlím nějaké teoretické konstrukce.

O svých sousedech v SVJ předpokládám, že jsou svéprávní a mají rozum průměrného člověka (§ 4/1 NOZ).

Pokud zaslali větší částku, tak předpokládám, že proto mají nějaký rozumný důvod. Několik důvodů jsem zde již uvedl v příspěvku č. 17. Nedomnívám se, jako Vaše členka výboru, že jsem tu od toho, že musím členy SVJ vychovávat a starat se jim o jejich finance. Nejsem totiž jejich sluha, ale partner.

Hrozba, že by se přijaté peníze musely zdaňovat je samozřejmě nesmyslem. U těchto nesmyslů je příznačné, že autor neuvede příslušné ustanovení, podle kterého by se platby navíc musely zdaňovat. Je tomu tak proto, že platby navíc se zkrátka nezdaňují. Je to pouze závazek SVJ.

Držím palce pro správné rozhodnutí. Pamatujte, že se na členy výboru vztahuje § 159 NOZ. Pokud budete vracet např. peníze složené na několik měsíců dopředu, tak toto ustanovení zřejmě porušíte.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.