Vložil lake, 10. Červen 2015 - 14:59

Pane Korky, už jsem napsal co je v nařízení vlády nelogické a protiprávní. Rád Vám to vysvětlím opět, třeba pochopíte. Můj další pokus speciálně pro Vás:

  1. Ustanovení § 17 n.v. č. 366/2013 tvrdí, že náklady vlastní správní činnosti údajně jsou i „náklady spojené s poskytováním právních služeb týkajících se správy domu a pozemku.“. Přitom ovšem již podle názvu jde o náklady týkající se správy domu a pozemku podle § 1180 odst. 1.
  2. Obdobně je tomu u nákladů na pořízení majetku a na provoz kanceláře. Pouze část těchto nákladů patří svým určením pod náklady na vlastní správu SVJ. Většinou půjde o náklady na správu domu a pozemku. Snad víte, co se v kanceláři SVJ děje – či ani toto netušíte? Je třeba rozklíčovat oba druhy nákladů podle jejich vzájemného poměru.
  3. Obdobně je tomu u nákladů „na rozúčtování a vyúčtování plnění spojených s užíváním jednotek“. To jsou – jak chápe jistě i osoba s rozumem průměrného člověka – jmenuje se to náklady na poskytování služeb spojených s užíváním bytů podle zákona č. 67/2013 Sb.. Nemůže tedy jít o náklady na vlastní správu SVJ.

Závěr: Nařízení vlády č. 366/2013 Sb. psal hlupák. Jeho text připravili půlmozci pro bezmozky a podepsal to předesa vlády. Obsah tohoto právního předpisu je třeba brát s velkou rezervou. Odmítám brát doslovně a vážně zjevné bláboly jakéhosi ministerského ouředníka.

Pokud toto někdo stále neumí pochopit, je – jak jsem napsal – buď blb, který to prostě pochopit neumí, nebo troll, který to pochopit ani nechce.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.