Vložil lake, 5. Červen 2015 - 16:48

Pane Vlastníku jednotky,

Nepochopil jste dosud, že shromáždění je oprávněno rozhodovat i o záležitostech, které nespadají pod správu domu a pozemku. Přitom některé takové případy jsou v § 1208 demonstrativně vyjmenovány: volba a odvolávání členů volených orgánů, schválení účetní závěrky, schválení druhu služeb a výše záloh na jejich úhradu, členství společenství vlastníků v právnické osobě. Vaše nesmyslné tvrzení, že je to nějak jinak, jste nebyl schopen ničím doložit. Píšu Vám to potřetí.

Osoba s rozumem průměrného člověka by měla být schopna bez obtíží rozpoznat o čem se hlasuje. Záleží to pouze na konkrétním znění konkrétního navrženého usnesení. Jen blb by mohl myslet vážně návrh, aby v § 1208 byly znovu opsány § 1128 až § 1133 NOZ. Jestliže jde o záležitost spadající pod tato ustanovení, hlasuje se kvorem v nich uvedeným (případně kvorem uvedeným ve stanovách, je-li vyšší).

Není-li osoba schopna rozpoznat o čem se hlasuje, měla by si raději určit opatrovníka podle § 38 NOZ. Nebo ustanovit zástupce, který bude vykonávat její práva vůči osobě odpovědné za správu domu (§ 1185 NOZ).

Při tom je bezvýznamné, zda osoba má maturitu či nikoliv.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.