Vložil Petrpredseda, 23. Květen 2015 - 6:31

Nehledejte problémy tam kde nejsou – nesnažte se stále aplikovat zákony a paragrafy na běžné záležitosti chodu baráku. Hledejte plusy a mínusy (SWOT analýza problému). Jistě najdete přínosné řešení.

Je pro vás vlastníky tak těžké zaplatit ze společného prostředky, které vám všem v případě nehody (požáru) mohou zachránit majetek? Jedná se o částku do 4 000,– na dovybavení garáží hasícím přístrojem. Když začne hořet garáž – asi to bude mrzet i nevlastníka garáže – proč tam nemáme hasičák – že?

Požární ochrana je velice důležitá, podmínky revize a pojištění domu vám snad také výbor sdělil,tak se zamyslete (nejlépe všech 5 vlastníků dohromady).

Jeden nevlastník garáže má tedy asi problém zaplatit 800,– na zabezpečení celého domu (vybavení garáží) na 10 let dopředu (do konce životnosti hasícího přístroje). Rozpočtěte si to na třeba na roky (80,– na rok – je to moc?).

Váš osobní názor můžete prezentovat na společném shromáždění vlastníků. Ve stanovách máte jistě zakotveno, co se může pořizovat a do jakých limitů bez hlasování vlastníků (pouze tedy rozhodnutím výboru). Tedy buď rozhodovací proces patří do působnosti výboru, nebo vlastníkům. Rozhodněte se sami.

Barák bez revize = nulové pojistné plnění v případě nehody.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.