Vložil Evík, 14. Květen 2015 - 10:38

jpinkava píše: Pokud v domě děláme revizi spol.částí plyn.rozvodu, tak revizák následně pokračuje od ventilu i ke sporáku. Ve faktuře pak vyčíslí náklad na revizi a náklad na kontrolu spotřebičů, které patřičně zaúčtuje(správa domu a služba) No a v mezidobí(1× ročně se provede pouze prohlídka, ta se účtuje jako služba těm kteří mají plyn sporáky). A věřte, ač se (Vám) to asi bude zdát složité, zorganizovat to zabere relativně málo času a cca 2 telefonáty či maily, stejně tak rozúčtování… proč tedy ty pindy o trestných činech, sponzoringu apod.“

Já nepindám, já před Vámi smekám.Probereme ten Váš „sponzoring“ podrobně.

Příjde Vám faktura za revizi, kde revizor oddělil fakturované částky za revizi spol. plyn. částí v domě a kontrolu plynových spotřebičů u některých vlastníků v jejich bytě. Ta část faktury, za kontrolu plyn. spotřebičů v bytě jde tedy celá za jednotlivými vlastníky. Je třeba vlastníkům tyto náklady a to jednotlivěvyčís­lit , sdělit a vybrat od nich patřičnou částku, která v součtu sedí s částí faktury za revizi. Takže to obnáší, zaúčtování, přeúčtování a vytvoření pohledávek za jednotlivými vlastníky, kteří si službu objednali, následně kontrola plateb případně vymáhání. A to celé dělá výbor z čistého altruismu. Fakt před Vámi smekám. V baráku kde je 100 vlastníků a tuto službu si objednalo např. jen 40– nebo i 100% vlastníků je to vytvoření 40 či 100 jednotlivých pohledávek za vlastníky.
Mě to tedy nepříjde jako málo práce. Věřte mi, že dobře vím o čem mluvím. Opravdu si myslíte, že nejde o sponzoring, pokud jste dodržel výše uvedený postup, který jediný je možný, pokud nechcete „okrádat“ vlastníky, kteří doma plynový sporák nemají. Pane jpinkavo, Váš výbor účtuje sám a nebo má nato firmu? Kdo tyto účetní operace zaplatí? Přeúčtujete je zase jen vlastníkům plyn. sporáku? Ano někdo si vystačí jen ze ZSR, a já se mezi ty kdo používají ZSR rozhodně počítám.

Evík

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.