Vložil Magda3 (bez ověření), 8. Květen 2015 - 12:28
Misme, jako nezávislý čtenář této debaty musím konstatovat, že hysterické se mi zdají vaše příspěvky. To že má někdo jiný názor než vy, ještě neznamená, že lže. Pouze má jiný názor. To že má někdo jiný názor než vy neznamená, že je darebák. Pouze má jiný názor.

A nyní něco k tématu. Mám pocit, že nemáme paměť a jsme nepoučitelní. Vždyť kontrola státem tady byla tak nedávno, že si to většina z nás pamatuje. Ale i kdyby ne, víme jak takový dozor nad občany dopadá. Neprospívá to vůbec nikomu. Ani lidem, ani hospodářství. Nefunguje to. Nikde!

Stát by měl zajistit, aby byly srozumitelné zákony a vymahatelnost práva. I to je nad jeho síly. Protože co to je stát??? A čí jsou vlastně jeho peníze??? Představa, že stát bude zasahovat do toho, jak hospodařím se svým vlastním majetkem prostřednictvím kontrolních institucí mi nahání husí kůži.

Stejně tak je mi nevolno ze zavádění pokladen a šikanování lidí ze strany státu, který díky ministru financí vystupuje, jako by všichni podnikatelé byli lumpové a zloději s výjimkou toho jednoho, co nám prodává šizené párky.

Vlastnictví zavazuje. I to najdete v Ústavě. Kdo vlastní byt, má také odpovědnost.

Svoboda = odpovědnost. Především odpovědnost sám za sebe je základ. Pokud někdo není schopen, nebo ochoten, tuto odpovědnost nést, pak by neměl být vlastník, ale nájemník.

Pěkný sváteční den i těm, co podle Misme nejsou normálně smýšlející.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.