Vložil Pavel, 7. Květen 2015 - 15:51

Anonymous2,

mám jiný názor.

Jednak je obtížné se řídit platnými zákony jako je např. NOZ a ZOK, protože jsou plné nejasností a ukládají nesplnitelné povinnosti. Když si výbor zvolí jednu variantu výkladu zákona a udavač, třeba v dobré víře, že má pravdu, si zvolí jinou variantu výkladu, tak je problém. Neobhajuji, když výbor jasně porušuje zákon. Jde mi pouze o situaci, kdy je zákon nejasný, resp. když není možné ho splnit. Potom udavač zdarma poštve nějaký státní orgán placený z mých daní na mou osobu. To jsem zásadně proti. Blouznění o tom, jak je to v cizině mne nezajímá, komentuji situaci v ČR. Navíc pokud mám dobré informace, tak tam žádné státní kontrolní orgány na SVJ nejsou.

Další dopad bude, až to udavač několikrát zopakuje. Myslíte, že za stávajícího stavu nejasných, a někdy nesplnitelných, NOZ a ZOK a jiných zákonů, bude někdo ochotný dělat ve výboru s § 159 NOZ na krku a s udavačem v zádech? Já si to nemyslím.

Opakuji nejsem proti tomu, aby v případě jasného porušení zákona jednotlivec postupoval zákonnými prostředky proti členům výboru. Ale nemohu se smířit s tím, aby se vytvořilo prostředí pro udávání a otravování členů statutárních orgánů větší než je nyní.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.